brawo Rafale widać, że odrobiłeś pracę domową. to co mówi Rafał jest całkowicie słuszne. co prawda tuf i żywa skała ma inną porowatość a przez co gorszą filtracją wspomaga sam zbiornik lecz niestety bez niej nie da rady. inna ilość skały jest potrzebna do ryb inna do rafy ale im jej więcej tym lepiej. docelowe 30% przy rafie jest wskazane. tylko ile to miejsca zabiera!!!!!!!!!!!!!!!!
teorja moskiego to juz mi uszami wychodzi , i z netu z ww i grup dyskusyjnych a i sie w siazki zaopatrzylem ale co to jest bez baniaka własnego z solniczka :<:<
nic to baniak z kominem jst moze na nastepne swieta , teraz musze jeszcze popluskac sie w slodkiej
Pomógł: 10 razy Wiek: 36 Dołączył: 01 Wrz 2004 Posty: 1162 Skąd: Biały teraz Londyn
Wysłany: 14 Sierpień 2006, 14:15
Teraz chcę na razie same korale, gąpki. Może możecie poradzić mi jakieś na początek. A może ogólny opis ich hodowli, na co zwrócić uwagę i jak je dobrać. Czy mogą wszystkie żyć razem a wybór jest jedynie kwestią upodobania.
_________________ Kto wie wszystko, nie wie niczego - Demostenes gdy Aleksander Macedoński wkraczał do Aten.
Masz problem lub pytania dotyczące forum pisz: tristan@op.pl
na początek korale miękie, uważaj aby korale nie stykały sie z sobą
jeżeli interesuje Cię dany koral lub inny zwierz to wpisz na nano-reef w opcji szukaj jego nazwe lub w google
_________________ Nowa inwestycja -400l słonej wody
większośc korali które dostaniesz w sklepach możesz hodować w jednym akwarium
jeden koral lubi duży ruch wody i mocne światło a drugi odwrotnie więc musisz je umiejętnie umieścic w akwarium
_________________ Nowa inwestycja -400l słonej wody
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum