Wysłany: 20 Lipiec 2010, 20:28 Co nie pasuje do krewetek.
Mam pytanie do kolegów co wywalić z mego zbiornika by można było krewetki zaadoptować.
Oto rybki jakie posiadam:
skalar x1
sum rekini x2
kirysek czarnoplamy x2
kosiarka x2
kardynałek chiński x10
tenczanka filigranowa Iriatherina werneri x6
brzanka różowa x5
plekostomus x1
zbrojnik niebieski x6
mieczyki x5
platka x1
Rodostomus x5
Kurak nie bądź taki brutalny
Na pewno na emigrację muszą iść: skalary, sumy rekinie i kirysy czarnoplame. Nie wiem jak kosiarki się zachowają.
Reszta zależy od ilości krewetek, gęstości roślin, ilości kryjówek i ilości pożywienia.
Akwarium jak widać w temacie
http://akwapodlasie.org/viewtopic.php?t=3895
nie planuje restartu więc nic raczej się nie zmieni mocno.
Wem, że każda ryba może zaatakować krewetkę jak też narybek. Ale przecież krewetka też nie jest w tej sytuacji bez szans przecież może uciec.
Czytałem, że krewetki opiekują sie roślinami glony itd oraz filtrują więc chciałem dać trochę do swego zbiornika by go ulepszyc i dać więcej życia.
Testuję małże oraz szukam innych żyjątek do akwarium nie zachowujących się agresywnie.
no dobra :d hehe pkpkpk ma racje kosiarki tez podskubują ale jest zarośnięte akwa wiec się pochowają ale jak będą się chować to mało je będziesz widział
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum